26.10.11

Brända popcorn.Ja, som rubriken lyder så har det hänt saker här, jaa. Det är som om vi har haft 458 storrökare här inne. Ingen av oss röker kan jag säga. Fy!, så det luktar. Helt fruktansvärt illa!
Jag skulle fixa popcorn i mikron igår kväll. Jag gjorde det man inte ska göra. Jag satte timern på 5 minuter så att jag verkligen ska höra när popcornen är klara. Man vill ju ha så många som möjligt liksom.
Men så gick en grabb och stängde dörren till det stora skåpet... så det blev tyst. (Detta är dock mitt eget fel.) Plötsligt började det lukta fruktansvärt illa och rök trasslade runt i hela köket. Det luktar illa överallt, men mest där... så kom INTE och hälsa på! Varning för astmatiska anfall är det här. Jag har t.o.m ont i halsen sedan jag stod där i köket igår.
Ja, så denna dagen tillbringas i köket. Jag får tvätta och diska en massa saker. Gubben är snäll, som vanligt, och hjälper till med att rengöra alla drabbade skåp med röklukt. Man vill helst bara lägga sig på golvet och stortjuta. Uääääähäää.....
Men lite kul kan det ju bli, när man plötsligt hör där ute i köket: -Ajajaj, jag sitter ju fast! Så går man och tittar, vet ni. Ja, där står gubben med armen fastklämd mellan två skåp. Men HUR är det möjligt liksom?
-Du kanske ska vrida armen lite?, säger jag ju då... samtidigt som man ser framför sig hur en stor vinkelslip måste komma till hjälp. Men han kom loss. 
Ja, har man inget att göra så finns det ju botemedel för det. Svaret är popcorn någon extra minut i mikron. Rekommenderas EJ!

Kram Stina


13 kommentarer:

Anonymous sa...

MILDA MAKTER!!!! Men du nu har du ju höststädningen klar i alla fall. Jag brukar städa skåpen i köket till hösten, en riktig rengöring. Undrar om man skulle bränna litet popcorn, så kanske man fick litet hjälp med städningen hi hi. Jag kan förstå att ni fick jobb. Kramar Eva L. i Blekinge.

Gunillasljusglimtar sa...

Vikken fadäs! Usch det luktar ju verkligen,brände själv en påse i lördags,inte så länge som du så jag FÖRSTÅR att jag ej ska komma till dej nu då...Hahaha stackars hjälpsamme mannen då...Kramis Gunilla

Lena sa...

Å, nej...kan nästan känna hur hemskt det luktar, stackars er!

Hoppas lukten försvinner snart!

Lena

maria sa...

Ops... tur att det inte började att brinna och att ni slappa använda vinkelslipen!!!

Hoppas att ni snart är av med rökstanken!!!

Kram♥

Änglarna finns sa...

Ja du, har man inte jobb..så får man! Förstår..hur det luktar...
Men tänk..hihi...så rent och såå gott det skall lukta nu!!
Önskar dej en mysig dag..och hoppas på ett luktfritt kök!!
Kram Annika

Annie - Annalunda sa...

Jag har gjort exakt samma sak och jag kan bekräfta att det luktar HEMSKT och blir en massa jobb. Men rent blir det ju :)

Kram Annie

Fru Eriksson sa...

Blää..Känner nästan doften ända hit ju...
/Kram Kram

Anette Ryan sa...

Synd på så rara ärtor! Det luktar ända till andra sidan jorden :-)
Tjingeling!
Anette ;-)

Jenny på "Nilssonskahuset" sa...

NÄÄ! Vad jobbigt. Tur det inte började brinna i mikron, det har hänt mig när jag glömt popcorn (pinsamt). Tur i oturen att din man kom loss, hade ju blitt rätt tråkigt, kan jag tänka, om han bara suttit fast där. Lycka till med röksaneringen!

Kram jenny

Anonymous sa...

Aj då, vilken "osis" !
Kan tänka mej hur du haft det ....jag minns....
Lycka till med röksaneringen och tur att gubben kom loss!
Han verkar vara guld värd!
Kram Kia

jessikan sa...

Men usch vad sånt är bedrövligt! Särskilt när man själv ställt till det och inte NÅGON annan att skylla på :)

Ha de gott, kram J

Anna at the Doll House sa...

I have also burnt the popcorn in the microwave but, thankfully, not for 5 minutes. I still remember the smell. Poor you.

Anna

Eleonora sa...

Jösses amalia - så snabbt det hände och vilket massa jobb du fick extra. Hoppas det går att vädra ut det mesta. Men vet du, man lär så länge man lever och inte lär du poppa i micron någon mer gång!!!

Tur att inget värre hände.
Kramar i massor